Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


tisdag 12 februari 2013

Lite kanske?

Meditation och yoga är en fråga om noll eller 100. Antingen är du närvarande eller inte. Det finns inget mellanting. Jag kan bli oerhört provocerad av de som inte är "där" på mina klasser eller som väljer att gå inför vilan? Varför? Varför inte då bara gå en promenad och ta yoga en annan dag.
Det går heller inte att smyga sig inpå eller sakta sjunka ned i meditationen eller i din yoga träning. Det går bara att kasta sig rakt in. Helhjärtat! Det finns inget halvhjärtat, inget halvvägs och inget lite grand. Om du är hälften engagerad, yogar eller mediterar du inte. Det finns ingen lätt-yoga och heller ingen lätt-meditation.
Yoga är 100%. Meditation är 100%. Om du bara vill göra din yoga halvhjärtat eller bara är till hälften intresserad, är det bättre att låta bli tycker jag. Om du vill skaffa dig ett husdjur, men inte bryr dig om det annat när du känner för det, då tänker du fel.
Om du vill vakna upp, tro då inte att det bara handlar om att komma tillbaka till här och nu när ditt liv flyter på friktionsfritt eller när du är nere och behöver känslomässig uppryckning.


En viktig sak med att göra saker 100 % innebär att säga nej till annat. Det här med 100 % handlar om ditt eget inre, om din attityd och ditt förhållningssätt till livet.

All lycka
Anna

Inga kommentarer: