Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


torsdag 20 februari 2014

Meditera mera

Är du stressad eller mentalt väldigt aktiv? Vet du vad som fyller ditt medvetande, tankar, känslor, förnimmelser, bilder. Vill du veta?
Om du mediterar så kommer du att föra dig själv genom två upplevelsenivåer. Den första nivån handlar om avslappning och att lindra stress, meditationens två mest omedelbara fördelar. Detta leder till helande, lugnande upplevelser av att trivas med sig själv och med sitt liv. Den andra nivå handlar om att få veta mer om sig själv genom meditation.

När vill du börja? Nu?

Att fånga ögonblicket (1 minut)
Slappna av... rikta sedan din uppmärksamhet mot ett enda visuellt föremål eller ett enda ljud och håll kvar uppmärksamheten så länge du kan. Om uppmärksamheten börjar irra riktar du den åter mot föremålet eller ljudet. LÅt dig själv utveckla ett förhöjt medvetande om föremålet eller ljudet, särskilt om dess färg, struktur eller klang.

Du kommer att märka att denna enkla lilla handling har en magiskt effekt. Först kankse du inser hur flyktig uppmärksamheten är och för det andra kommer du att att upptäcka att du genom att låta uppnärksamheten får vila en stund kan framkalla ett tillstånd av avslappning och inre frid. Och för det tredje blir ett resultat av detta att du blir mer nogräknad och kan omge dig med sådana saker som du mår bra av!

Lycka till!
Anna

Inga kommentarer: