Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


lördag 26 mars 2011

Meditera mera

Oj jösses hur kan 5 timmar en solig vårig lördag i Skåne gå så fort?
Vi hann ju kanppt börja så skulle vi sluta...

Vi började med
"Vad är meditaion?" - Utrymmet mellan två tankar!!! Du vet inte om att du befinner dig i meditation... tills du kommer ur den i nästa tanke. Likväl vet du inte om att du sover... tills du vaknar. Eller?

Men varför bry sig om att meditera? Och så fort denna fråga ställs så kommer massor med svar för att just rättfärdiga meditationen, men så länge vi tror eller insisterar på att meditationen har ett syfte, att tillfredställer oss på olika sätt, kan vi omöjligen förstå den. Detta är just en av de första hindren man stöter på när man börja sin meditations resa - man vill såååå gärna få ta del av meditationens fördelar.... BAM - käftsmäll!!!
För att kunna förstå meditation eller något överhuvudtaget måste vi släppa taget om våra värderingar och förutfattade meningar.
Så om du mediterar för att få något - ex lugn, lägre blodtryck, hitta meningen med livet - är du inte där. Meditation har (och det har tagit mig många år att inse) ingen mening utöver sig själv - altså en fullständig upptagenhet av HÄR och NU. Det handlar om att INTE söka efter något.

Så med dessa ord sagda gick vi in i den ena meditaionen efter den andra.
Först ut av hjärtchakrats meditaion... min absoluta favvis som jag i över 1 år praktiserat... Därefter tog Carina över och guidade oss in i en tyst meditation... och där satt vi i 20 minuter. Helt stilla, för när Carina säger bli still ja då blir man still. Benen somnade...
På det lunch.
Fäljt av 4 andningsmeditationer, chakrameditation för hela chakrapelaren, yoga filosofi meditation och så slutligen en tyst meditation igen på 20 minter...och de 20 minutrarna kändes som 5.
Hallelujha säger jag bara!!!

Med värme
Anna

Inga kommentarer: