Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


tisdag 23 februari 2010

Ta time out!

Att få tid för sig själv är viktigt och en förutsättnng för att må bra och motverka stress. Har du tänkt på den enorma elektriska utvecklingen som skett runt om oss e-post som plingar..., bärbara datorer ja så man kan koppla upp sig överallt till och med på tåget bara för att inte missa något, mobilen så att vi kan ta del av vad som helst när som helst.

Nu menar jag inte att detta är enbart negativt. Självklart för denna utveckling med sig enorma fördelar och stor frihet, men nackdelen kan faktiskt vara att man känner att man alltid skall vara tillgänglig för allt och alla. För det finns kanske någon som behöver nå dig, som behöver något av dig och som värre är kräver något av dig... Och de mina kära vänner kan bekostas av din hälsa, dina relationer och din egen inre frid.
Mitt förslag är att våga ta time out ibland och ställ även kravet på dina nära och kära att göra detsamma. För hur roligt är det att gå på middag med någon som hela tiden smsar... eller åka på en skön semester och den andre måste kolla mail och fb hela tiden. Varför inte bara vara nöjd med att du är där du just är. Befriande härliga tanke!!!
Jag kan faktiskt lova att du missar inte så fasligt mycket. Allt finns faktiskt kvar när du kommer hem igen.
Så ta ett djupt andetag! Djupandning är den enklaste och effektivaste antistressmetoden i världen och det bästa är att du kan använda den var som helst, på bio, på flygplanet, på bussen, på kontoret, vid middagsbordet med svärföräldrarna, inför en presentation i skolan/jobbet osv.

1. Andas in långsamt och djupt medans du räknar till fyra.
2. Håll andan och räkna till fyra (utan att spänna dig, för ingen runt dig vet ju att du gör detta utan försök vara helt avslappnad i ansiktet)
3. Andas sedan ut och räkna till fyra.
4. Upprepa 10 ggr.

Lycka till!

Med värme
Anna

Inga kommentarer: