Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


onsdag 18 mars 2009

Att börja dagen

Många av oss hoppar eller kravlar oss ur sängen varje morgon, sätter på kaffevatten och slinker sedan iväg till badrummet. Av någon egendomlig anledning tycks vi acceptera det faktum att vi känner oss eländiga när vi vaknar. Vi till och med skryter med det: "Det är ingen idé att tala med mig förrän jag varit vaken minst en timme".

Sättet att börja dagen spelar en väsentlig roll för effektivitet, nöje och livlighet under hela denna dag. Det är därför av största vikt att man börjar dagen på rätt sätt och vänjer sig vid en rutin som bekämpar den tröghet nattens vila medfört och som ger kropp och själ möjlighet att anpassa sig till den nya dagen.

Antingen om du vaknar av dig själv eller efter väckarklockans signal bör du inte omedelbart hoppa ur sängen, utan ligga lugnt och stilla kvar och "bli god vän med" dagen. Lyssna och slappna av en liten stund. Lyssna först till ljudet av dina egna andetag. Bli sedan medveten om din egen kropp, om dina armar och ben, höfter och rygg, hals och axlar, näsa och mun. Först då, inte förr, kan du stiga upp.

God morgon!

Med värme
Anna

Inga kommentarer: