Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Varmt välkommen till Stilla Eftertanke

Hämta hem dina sinnen


fredag 26 mars 2010

Att börja dagen!

Hoppar du ur sängen eller kravlar/krålar/ålar du dig ur sängen varje morgon och kryper fram till kaffebryggaren? Hmmm... många verkar tycka att det är helt ok att man skall känna sig lite eländig på morgonen. Somliga till och med skryter med det på fika rasten? "-Ha ha mig är det ingen idé att prata med förrän jag varit vaken i minst 1 timme." Men hallååååå ibland fattar jag ingenting. Vad händer med den timman varje dag som blir 365 timmar om året bara för att man vill känna sig eländig... Varför vill man förlora så mycket tid i sitt dyrbara liv? Varför vill man inte göra morgonen till en god stund?

Självklart är det så att de som är mindra aktiva på kvällen är piggare på morgonen - det har ju med plus och minus att göra - eller BALANS. Givande och tagande.

Men även om det är så är mitt förslag att ta lärdom av djuren för att få en bättre start på dagen (om man nu villd det dvs). Tex en katt när den vaknar (jo jag har bott med en katt, Mississipppi Einstein i 16 år, Mississippi för att det var så många "s" och Einstein för att hon var så smart... hahaha) Månsan som hon kallades... (det andra blev lite långt) sträckte alltid på ben, rygg och hals innan hon ens visade någon som helst intresse för omvärlden. För man kan ju inte förvänta sig av sin kropp att den skall vara på och direkt anpassa sig till ett vaket upprätt tillstånd direkt när klockan ringer. Så testa att sträcka lite på dig och väcka ryggraden innan du går upp då kankse du mår lite bättre.


Trevlig helg!

Med vår värme
Anna

Inga kommentarer: